The Silent Sea Konusu ve Oyuncuları

The Silent Sea| The Sea of Tranquility | 고요의 바다
Tür: Gerilim, Fantastik/Bilim Kurgu
Oyuncular: Gong Yoo, Bae Doo Na, Lee Joon

Dizi geniş bir kitleye yavaş yavaş yayılan gizemi olan bir “bilimkurgu ve distopik destan” tarzında. The Silent Sea, diziyi de yöneten Choi Hang-Yong‘un yazıp yönettiği 2014 tarihli The Sea of ​​Tranquility adlı kısa filmden uyarlanmıştır. 5 yıl önce kapatılan Bolhae İstasyonuna gönderilen ekibinin hikayesini konu almaktadır. Gelecekte, çölleşmiş dünyayı terk eden insanların etrafında dönmektedir. Dünya çölleştiği için yiyecek ve su sıkıntısı yaşayan insanlar, terk edilmiş bir araştırma üssünden gizemli bir takım örnekler alması için özel bir ekibi Ay’a gönderir.

Açıkçası diziyi Gong Yoo, Bae Doona ve Lee Joon için izledim. Bu sevimli oyuncuları ekranlarda görmek çok güzeldi.

İzleyiciyi  hem memnun edecek hem de hayal kırıklığına uğratacak bir mini dizi. Yong’un farklı bilimkurgu hikayelerini bir araya getirmesi ve bu olay örgüsünü gerçekleştirme girişimi, doğal olarak drama meraklıları ve bilimkurgu meraklıları arasında bazı fikir ayrılıklarına yol açabilir.

Dizi, sadece teorik çalışmalarla varsaydığımız ve tahmin ettiğimiz gelecekteki dünya sorunlarını ele alıyor. Dünya, yıllar içinde şiddetli iklim değişiklikleri nedeniyle muazzam bir dönüşüm geçiriyor. Çölleşme nedeniyle deniz dahil su kütleleri kurudukça su kıtlığı yaşanıyor. Bütün bunlar geleceğin toplumlarının kaygılarıdır. Geleceğin uzay ve gezegen araştırmaları alanında gördüğü olasılıkları da anlatıyor.

Konusu:

Bolhae istasyonu  Ay yüzeyinde kurulan ve işlevini yitirmiş bir istasyondur. Bir kaza sonucu bütün mürettebatı yaşamını yitirmiştir. Doktor Song Ji An, mürettebatın içerisindeki ablasını kaybetmiştir. Aya gitme nedeni bu ölümün nedenini bulabilmektir. Ekibin liderliğini yapan Han Yoon-Jae’in amacı da, susuzluk yüzünden hastanede yatan ve bacaklarını kaybetmek üzere olan kızını kurtarmaktır. Görevini hakkıyla bitirdiği takdirde A sınıfı su kartına sahip olacak ve kızını kurtarabilecektir.

Ekibin görevi istasyonda yıllar önce boşalan numuneyi dünyaya getirmektir. Aya giderler ancak istasyona ulaşmadan gemi kaza yapar. Dünya ile irtibatları kopuk kendi başlarınalardır. 24 saat için çıktıkları bu görevde, yıllar önce yaşanan gerçekler ile yüz yüze gelirler.

Karakterleri:

Ay’a gönderilen ekibin liderliğini yapan Han Yoon-Jae (Gong Yoo),  Uzay ve Havacılık İdaresi’nde görevli bir askerdir. oldukça fedakar bir kişilik olan genç adam ekibindeki üyelerin güvenliğine çok önem vermektedir. ancak Song Ji-An (Bae Doo-Na) ile hep bir çatışma halindedir.

Dr. Song Ji-An (Bae Doo-Na)  bir astrobiyologdur.  Araştırma istasyonunda olmuş olan bir kazanın arkasındaki sırrı keşfetmek için Ay’a gönderilen ekibin içerisindedir.

Milli Savunma Bakanlığı’nın seçkin bir elemanı olan Ryu Tae-Seok (Lee Joon) yetenekli bir mühendistir.  Çalıştığı binanın boğucu havasından uzaklaşma maksadıyla tehlikeli bir görev ile Ay’a gönderilen ekibin dahil olur.

Yorum :

Drama için yaratılan sözde bilim kesinlikle ikna edici. Daha az uzay bilimi ve daha çok yaratıcı veya kurgusal bir astro-biyoloji hakim. Ay öncülü ve teknolojik gelişmeler, uzak gelecekte göreceğimiz şeyler. Uzay şovu, her yönüyle K-drama endüstrisinde yeni bir öncü niteliğinde. Büyük ölçüde deneysel bir dizi. Dizinin  temel fikri hava ya da ay bilimine değil, astro-biyolojiye dayanıyor.

Açgözlülük ve aşırı hırslı beklentilerin, bilimde daha geniş bir araştırma kapsamı sağlasa bile, insanlığa nasıl yıkım getirebileceğine dair açık bir mesaj var. Pişmanlık, sorumluluk ve suçluluk, karakterlere dahil olan diğer bazı önemli unsurlardır. Ayrıca dizide toplumun insanları kategorize etmesi ve ne kadar su içeceğine karar vermesi de dikkat çekici. A sınıfına dahil olan insanlar istedikleri kadar suya sahip olabilirken alt sınıftaki insanlar suya sınırlı sahip oluyorlar.

Sonuç olarak hem yapım hem de oyunculuğu beğendim.  Netflix, yılın son Kore Dizisine çok dikkat etmiş ve sonuç iyil olmuş. Güzel uzay manzaraları ve sahne geçişleri içeren düzgün yönetmenlik var. Ayrıca kaliteli VFX ve CGI ile görsel olarak da çarpıcı bir nitelikte.

Bilimkurgu ve yavaş ilerleyen dramaları seven biriyseniz, “The Silent Sea” çok iyi bir seçimdir.

NOT:  VFX, sahte flaşlar, sahte patlamalar, yeşil ekran kompostlama, mat resim vb. Yani hikayenin görsel sunumuna derinlik kazandırmak için kullanılan özel efektlerdir.

CGI, (bilgisayar tarafından üretilen görüntüler), görüntüleme yazılımı ile hareketsiz veya hareketli görsel içeriğin yaratılmasıdır.

Yazan : Stella Shin

The Silent Sea Hakkında Bilgiler :

Yönetmen: Choi Hang-Yong
Senarist: Park Eun-Kyo
Yapımcı: Jung Woo-Sung
Yapım Şirketi: –
Yayıncı: Netflix
imdb: –
Bölüm Sayısı: 8
Yapım Yılı: 2020
Yayın Tarihi: 24 Aralık 2021
Yayın Günleri ve Saati: –
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore


Merhaba, bizi Instagramda takip etmeyi unutmayın: @koredizi_askina