sisyphus-the-myth-dizi-posteri

Sisyphus : The Mythe

Sisyphus: The Myth | 시지프스: the myth
Tür: Dram, Aksiyon, Gizem, Fantastik/Bilim Kurgu
Oyuncular: Cho Seung-Woo, Park Shin-Hye, Sung Dong-Il,

Muhteşem Seul manzaralarını görmek isteyen teknoloji sevenler. Tam size göre olan bu dizi, intikam, pişmanlık, aşk, arkadaşlık ve aile bağları temalarıyla dolu. Bilim kurgu, aksiyon, drama ve romantik türlerin bir karışımını içeriyor. Yönetmeni The Legend of the Blue Sea, The Master’s Sun ve City Hunter’ın yönetmenliğini yapan Jin Hyeok.

Akıllı kavşak veri sistemleri, dronelar, akıllı telefonlar hatta aklınıza gelebilecek tüm teknoloji ürünleri dizide çok güzel sergilenmiş. Gece çekimleri, şehrin ışıkları muazzam. Bu arada Edison, Tesla, Stephen WilliaHawking dizide duyacağımız ünlü isimler arasında yer alıyor.

Güney Kore’nin distopik geleceğinden bir kadın, nükleer savaşın yaklaşan felaketini önleyerek tarihin akışını değiştirme ümidiyle zamanda geriye gidiyor. Bu görevin merkezinde, zamanda yolculuk makinesini icat eden adam var.  Bu iki karakter sırasıyla Park Shin Hye ve Cho Seung Woo tarafından canlandırılıyor.  Başka bir deyişle de Kang Seo Hae ve Han Tae Sool’un aşk hikayesi.

Cho Seung Woo ve Park Shin Hye, entrikalar ve kargaşanın ortasında romantik bir ilişki yaşıyorlar.

İkisinin eşleşmesi birçok yönden çok mantıklı. Her ikisi de  travmatik geçmişleriyle boğuşuyorlar.  Ciddi şekilde duygusal olarak zarar görmüşler. Şimdi de kaderlerini değiştirmek için karşılarına çıkanlara karşı savaşıyorlar. Başroller harika diyorum.

Ama Başkan Park yani Sung Dong-Il’ın da hakkını yememek gerek. Ancak Seo Won Ju’u canlandıran  Kim Byung Chul’un oyunculuğu da eşsizdi.

Yazar William Gibson’un “Gelecek zaten burada, sadece henüz eşit şekilde dağıtılmadı”  sözü diziye damgayı vuruyor.

Konusu:

Saipan’dan Incheon Havalimanına seyreden Air Koreana JH007 uçağı kokpitteki elektrik arızasından düşüş tehlikesi geçirir. Bu sırada uçaktaki bir yolcu  uçağı  tamir ederek 261 yolcunun hayatını kurtarır. Bu yolcu Han Tae Sool’dur. ‘Kuantum & Zaman’ adlı bir şirketin kurucu ortağı ve dahi bir mühendistir. Çocukluğunu yarı bodrum katta gecekondu mahallelerinde geçirmiştir. Yüksek düzeyde kodlama becerisine sahip bu mühendis “Seksi Dahi” ve “”Bomba Mühendis” lakaplarına sahiptir.

Kuantum & Zaman, yenilikçi başarılarından dolayı “Güney Kore Mühendislik Endüstrisinin Mucizesi” olarak adlandırılan birinci sınıf bir şirkettir.

Ancak abisinin ölümünden çok etkilenen, tedavi sürecine giren Han Tae Sool yaşadığı psikolojik travmadan sonra şirketin hisse senetleri hisselerinin sürekli dalgalanmasına neden olur. Bir gün gerçeğe ulaşmak için inanılmaz bir şeye tanıklık ederek tehlikeli bir yolculuğa çıkar.

Kang Seo Hae, gelecekteki distopik  dünyanın hayatta kalanıdır. Gangsterler ve savaş ağaları arasında yaşarken öğrendiği hayatta kalma becerileriyle Han Tae Sool’u kurtarmak için geri döner.

Uzun ve tehlikeli bir yolculuktan sonra geçmişteki Han Tae Sool’u bulur ve sadece kendisinin bildiği bir tehlikeden onu korumaya karar verir.

Yorumu:

Koreografi olağanüstüydü, sinematografiyi de başarılı buldum. Hem Seul’ün günümüzdeki muhteşem doğal manzaraları hem de distopik geleceğin manzarası güzel yansıtılmıştı.

Dizide geçen mekanlardan özellikle;

Han Tae Sool’un evi olarak seçilen bina Café CAFORE,

Şehire kattığı ahenk ve gece ışıklandırmasıyla Gwangan Köprüsü, World Cup Köprüsü, Hangang Demiryolu Köprüsü,

Kang Seo Hae nin kendi kendine doğum gününü kutladığı parktaki muhteşem peyzaja sahip Yongma Land;

Kuantum & Zaman’ın bir toplantısının yapıldığı Busan Exhibition and Convention Center (BEXCO)’ i çok beğendim.

Geleceği değiştirmek için geçmişe seyahat etme konusu ilgi çekiciydi doğrusu. Üstelik her bölüm yeni şeyler keşfettiğimiz bir deneme yanılma süreci oldu. Ama izlerken ayrıntılara çok dikkat etmezseniz, biraz kafa karıştırıcı olabilir.

Fakat final, hepsinin içinde en akıl almaz olanıydı !

Yazan : Stella Shin

Sisyphus : The Mythe Hakkında Bilgiler:

Yönetmen: Jin Hyeok
Senarist: Lee Je-In, Jeon Chan-Ho
Yapım Şirketi: JTBC Studios
Yayıncı: JTBC
imdb: –
Bölüm Sayısı: 16
Yapım Yılı: 2020 – 2021
Yayın Tarihi: 17 Şubat 2021 – 8 Nisan 2021
Yayın Günleri ve Saati: Çarşamba & Perşembe – 21:30
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore


Merhaba, bizi Instagramda takip etmeyi unutmayın: @koredizi_askina